fbpx

Durbans flygplats på väg att bli klimatneutral med hjälp av svenska Tricorona

Det första som möter delgaterna på klimattoppmötet i Durban är en flygplats med världsledande klimatambitioner. Bakom intiativet ligger Dube TradePort och svenska klimatkonsultföretaget Tricorona Climate Partner.

Vår ambition är att vara klimatledande i Afrika och vara en förebild för hur andra företag kan arbeta för att bli klimatneutrala. För att åstadkomma detta samarbetar vi med svenska Tricorona. Vi valde Tricorona på grund av deras breda erfarenhet inom området och hur de samarbetar med flygindustrin för att minska dess klimatpåverkan, säger Rohan Persad, VD för Dube TradePort.

Flygplatsen består av King Shaka International Airport, Agrizone med klimatreglerade växthus, lager, en handelszon, en högteknologisk lastterminal, samt Dube City – regionens första gröna stadsdel.

FN:s COP 17-möte pågår från 28 november till 9 december. Under mötet kommer Dube TradePort och Tricorona att gemensamt visa upp flygplatsens klimatarbete.

Vi valde Tricorona på grund av deras breda erfarenhet inom området och hur de samarbetar med flygindustrin för att minska dess klimatpåverkan

Vi är extremt stolta över att få arbeta med Dube TradePort.  De har redan kommit väldigt långt med sitt lokala miljöarbete, och siktar nu ännu högre med sitt globala klimatansvar. Det ska ske bland annat med egna utsläppsminskande projekt och ett brett samarbete med andra aktörer, säger Per Egstam, VD  för Tricorona Climate Partner.

I samband med COP17 ges möjlighet att besöka området och se projekten med egna ögon.

Vill ni bli klimatneutrala?