fbpx

Frågor & svar angående Tricoronas gruvverksamhet

I en artikel i Miljöaktuellt 2/2012 ges felaktigt intrycket att Tricorona vill bedriva gruvverksamhet. Därför vill vi ge svar på några möjliga frågor.

1.       Stämmer det att Tricorona kommer starta gruva?
Tricorona kommer inte starta någon gruva, men vi har fortfarande kvar rättigheter till gruvdrift från företagets ursprung och historia inom gruvbranschen. Vi valde i början av 2000-talet att ändra inriktning på verksamheten till klimatkompensation och utsläppshandel och har sedan dess försökt sälja gruvrättigheterna.

2.       Varför ansöker Tricorona om miljötillstånd för gruvan?
För att vi ska kunna sälja rättigheterna till gruvan måste det finnas ett miljötillstånd. Vi har för egen del inget intresse i eller några som helst planer på att bedriva gruvdrift.

3.       Hur går gruvverksamhet ihop med ert klimatarbete?
Vi är stolta över att vi är ett företag som håller på att sadla om helt, från gruvbranschen till ett renodlat klimatföretag. Vi är ett mycket mer framgångrikt företag sedan vi lämnade den gamla affärsidén bakom oss och hoppas att vår resa kan fungera som inspiration för andra företag.

4.       Hur har ni informerat kunder och andra om er gruvverksamhet?
Vi har alltid varit öppna om Tricoronas ursprung och gruvverksamhet. Information om detta finns bland annat att läsa i våra årsredovisningar.

Har du frågor om oss och vår verksamhet?