fbpx
Välj en sida

Trädplantering som klimatkompensation i hetluften

Idag kritiseras trädplantering som klimatkompensation i Sveriges Radio. Tricorona säljer endast klimatkompensation från FN-godkända projekt (CDM) inom förnybar energi och energieffektivisering.

– Det är viktigt att kommunicera att man har klimatkompenserat när man är säker på att utsläppsreduktionen har skett, säger Susanne Häfeli-Hestvik, VD för Tricorona Climate Partner. Samtliga av våra projekt är tredjepartsgranskade av erkända verifieringsföretag så som TUV eller DNV och FN. Det är dessutom viktigt att komma ihåg att vi alla måste hjälpa till att minska utsläppen så mycket som möjligt. Det måste ske både på hemmaplan och genom utsläppsreducerande åtgärder i utlandet. Annars kommer vi inte klara av klimatkrisen.

vi alla måste hjälpa till att minska utsläppen så mycket som möjligt. Det måste ske både på hemmaplan och genom utsläppsreducerande åtgärder i utlandet

Det fina med klimatkompensation är att vi i den rika världen, som släpper ut mest, hjälper de fattiga länderna i världen till hållbar utveckling. Många av dem kommer annars att stå för lejonparten av framtidens utsläpp. Enligt FN måsta de globala koldioxidutsläppen minska med 50-80 % tills år 2050. Klimatkompensation är en viktig del för att vi ska klara av denna utmaning.

Vill du veta mer om klimatkompensation? 

Sv En