fbpx

FIFA klimatkompenserar fotbolls-VM 2014

FOTBOLLS-VM: De 2,7 miljoner ton CO2e som förväntas släppas ut under fotbolls-VM 2014 i Brasilien ska enligt FIFA klimatkompenseras.

De 2,7 miljoner ton CO2e som förväntas släppas ut under fotboll VM 2014 i Brasilien ska enligt FIFA klimatkompenseras. Det beräknas att så mycket som 80 % av utsläppen kommer att komma från transporterna, lokala som internationella. Inga detaljer kring vilken typ av projekt som valts ut för klimatkompensationen har ännu avslöjats. 

Att FIFA väljer att klimatkompensera fotbolls-VM 2014 är ett mycket positivt ställningstagande

Det här är inte första gången FIFA klimatkompenserar sina utsläpp. Inför fotbolls-VM 2006 klimatkompenserades 92 000 ton CO2e. Den gången klimatkompenserades det genom ett projekt i Sebokeng Township, Gauteng, i Sydafrika.

– Vi på Tricorona märker att allt fler evenemang och i synnerhet sportevenemang blir mer och mer engagerade i klimatfrågan. Att FIFA väljer att klimatkompensera fotbolls-VM 2014 är ett mycket positivt ställningstagande som vi hoppas att andra stora internationella evenemang kommer att följa, säger Louise Rabilloud, klimatanalytiker på Tricorona Climate Partner.

Vill ni också klimatkompensera?