fbpx
Välj en sida

FIFA klimatkompenserar fotbolls-VM 2014

FOTBOLLS-VM: De 2,7 miljoner ton CO2e som förväntas släppas ut under fotbolls-VM 2014 i Brasilien ska enligt FIFA klimatkompenseras.

De 2,7 miljoner ton CO2e som förväntas släppas ut under fotboll VM 2014 i Brasilien ska enligt FIFA klimatkompenseras. Det beräknas att så mycket som 80 % av utsläppen kommer att komma från transporterna, lokala som internationella. Inga detaljer kring vilken typ av projekt som valts ut för klimatkompensationen har ännu avslöjats.

Att FIFA väljer att klimatkompensera fotbolls-VM 2014 är ett mycket positivt ställningstagande

Det här är inte första gången FIFA klimatkompenserar sina utsläpp. Inför fotbolls-VM 2006 klimatkompenserades 92 000 ton CO2e. Den gången klimatkompenserades det genom ett projekt i Sebokeng Township, Gauteng, i Sydafrika.

– Vi på Tricorona märker att allt fler evenemang och i synnerhet sportevenemang blir mer och mer engagerade i klimatfrågan. Att FIFA väljer att klimatkompensera fotbolls-VM 2014 är ett mycket positivt ställningstagande som vi hoppas att andra stora internationella evenemang kommer att följa, säger Louise Rabilloud, klimatanalytiker på Tricorona Climate Partner.

Vill ni också klimatkompensera? 

Sv En