fbpx

Tricorona klimatsäkrar Mode Hybrid

Förra veckan ägde Modeveckan rum i Stockholm. Här lanserades Mode Hybrid, som är ett  korsbefruktat innovations- och hållbarhetsevent.

Syftet med Mode Hybrid var att skapa en kommunikationsplattform för modebranschen som arbetar i klädproduktionens värdekedja och arbetar innovativt med hållbarhetsfrågor. Vi var där och klimatsäkrade eventet och berättade om våra samarbeten med aktörer i modebranschen. Bland annat om hur små ändringar i plaggets design samt val av råmaterial kan leda till markanta reduktioner i dess klimatpåverkan.

mode hybrid

– Vi har tidigare arbetat med olika design-team på olika modeföretag kring hur de kan tänka för att reducera produkters klimatpåverkan under hela livscykeln. Många chefsdesigners utbildades under en tid då klimat inte riktigt fanns med på agendan så där hoppas jag att vi kan göra stor nytta med våra utbildningsinsatser, säger Christian Patay, VD på Tricorona Climate Partner.

Läs mer om Mode Hybrid här.

Vill ni också börja jobba med klimatet?