fbpx

Tricorona klimatkompenserar expedition för klimatforskning

Pressmeddelande: bergsbestigaren Carina Ahlqvists resa till Nepal för klimatforskning är klimatkompenserad med Gold Standard-certifierat CDM-projekt.

Tricorona Climate Partner AB klimatkompenserar bergsbestigaren Carina Ahlqvists resa till Nepal där hon under hösten 2015 ska bestiga världens åttonde högsta berg, Mount Manaslu, 8 163 meter över havet. Hon ska hämta snöprover på hög höjd som ska bidra till klimatforskning åt NASA samt flera universitet i Europa och USA. Syftet med resan är att uppmärksamma klimatförändringarna och vikten av att sträva mot en hållbar utveckling.

Tricorona har beräknat expeditionens klimatpåverkan och klimatkompenserat med projektet Sri Balaji. Sri Balaji är ett s.k. CDM-projekt som ersätter kolkraftverk med förnybar energiproduktion och är dessutom Gold Standard-certifierat vilket innebär att det också uppfyller hårda krav på hållbar utveckling. Detta är klimatkompensation av högsta kvalité med garanterad klimatnytta.

”Eftersom mina expeditioner går långväga till Himalaya är det viktigt att hantera utsläppen”

– Det är sällan vi hittar så närliggande och relevanta projekt att sponsra, där vi även kan bidra med vår kompetens inom både klimatberäkningar och klimatkompensation, säger Christian Patay, VD på Tricorona Climate Partner.

carina ahlqvist

Carina Ahlqvist

Bergsbestigaren Carina Ahlqvist som också håller inspirationsföreläsningar och skriver artiklar om bergsbestigning kopplat till klimat, säger att:

– Min passion är att bestiga 8000-meters-berg i syfte att uppmärksamma klimatförändringarna. Eftersom mina expeditioner går långväga till Himalaya är det viktigt att hantera utsläppen från bl.a. flyg- och inrikesresorna samt boendet. Att ta hjälp av Tricorona Climate Partner för att beräkna och klimatkompensera var för mig det bästa sättet att hantera resans klimatpåverkan.

För mer information kontakta:

Carina Ahlqvist, bergsbestigare, föreläsare och skribent
Telefon: 070 318 95 56 
Mejl: carina_ahlqvist@hotmail.com 
Hemsida: www.adventurebycarina.com

Vill du också börja jobba med klimatet?