fbpx

GöteborgsVarvet 2016 klimatkompenseras!

Utöver att vara miljödiplomerade väljer nu GöteborgsVarvet att ta steget längre.

Världens största halvmaraton GöteborgsVarvet har tidigare varit miljödiplomerade. Evenemanget har nu valt att utöka hållbarhetsarbetet genom att certifiera sig enligt den internationella standarden ISO20121 för hållbara evenemang. Utöver miljömässig hållbarhet ingår även fokus på social och ekonomisk hållbarhet i arbetet. En av de aspekterna som har störst påverkan på miljön är transport med bil och flyg och därför har GöteborgsVarvet valt att klimatkompensera för detta.

– Vi har valt att klimatkompensera till projektet i Gyapa i Ghana som reducerar behovet av ved som bränsle i ett av de länder där skogsskövlingen sker i snabbast takt. Att bevara skogarna är viktigt eftersom träd och växter binder koldioxid, vilket minskar den globala klimatpåverkan, säger Sofie Fagerlund, hållbarhetsansvarig på GöteborgsVarvet. ​​

Vill ni också börja jobba med klimatet?