fbpx

Tricorona sponsrar och klimatkompenserar Lava 2017

Lava är KTHs Samhällsbyggnadssektions arbetsmarknadsdag och äger rum den andra torsdagen i februari varje år. I år sponsrar och klimatkompenserar vi dagen.

På arbetsmarknadsdagen samlas omkring 100 företag och organisationer vilket gör Lava till Sveriges i särklass största arbetsmarknadsdag för en enskild sektion.

Lava ger studenter möjlighet att komma i kontakt med företag inom bygg-, arkitekt-, fastighets- och finansbranschen och samlar entreprenörer, fastighetsbolag, konsultföretag samt representanter från statliga och kommunala bolag. Både internationellt ledande och mindre lokala företag bjuds in. Mässans fokus är att skapa ett forum för kontakt mellan framtida arbetsgivare och studenter.

Hållbarheten är en viktig del av vad vi vill förmedla under mässan

Inför årets upplaga av Lava har man tagit hjälp av Tricorona Climate Partner för att dels göra en klimatberäkning, hitta reduktionsåtgärder och man kommer även klimatkompensera Lava. Det här gör man dels för att inspirera och visa utställare att det är så enkelt att ta sitt fulla klimatansvar för den klimatpåverkan man har men även för att redan under studietiden så ett frö hos studenterna som kan bidra till att hållbarhet blir en norm framöver.

– Anledningen till att vi valde Tricorona Climate Partner var att vi kände att de stod för samma värderingar som oss, de hade en pragmatisk syn på våra utmaningar och vi vet att vår klimatkompensation kommer att investeras i en god sak. Hållbarheten är en viktig del av vad vi vill förmedla under mässan. Vi tyckte det var extra roligt att Tricoronas VD, Christian Patay, tidigare studerat på KTH och van Lava-besökare, säger Alex Lund Riboe, projektledare för Lava.

Vill ni också börja jobba med klimatet?