fbpx
Välj en sida

Gruswebben är klimatkompenserad

Företaget Foria, som bland annat driver Gruswebben, klimatkompenserar kross och logistiken från hela verksamheten. Det är ett drygt 30-tal produktionsanläggningar runt Mälardalen med tillhörande logistik som klimatkompenseras.

På hemsidan Gruswebben.se kan man inte bara köpa grus, utan även sand, kross, sten och jord och få allt levererat hem till dörren. De har även en guide för att se vilka egenskaper respektive naturmaterial har och hur det kan användas.

– FORIA har under de senaste åren arbetat målmedvetet med att på olika sätt minska vår egen och våra kunders klimatpåverkan. Vi vill nu ta ytterligare ett steg genom att kompensera för de koldioxidutsläpp som orsakas av tillverkning och transport av grus från gruswebben. Från och med april 2017 är alla transporter via gruswebben.se till 100% klimatkompenserade. För dig som kund kostar det inget extra. Vi har valt att göra detta fullt ut för vår, miljöns och våra kunders skull, säger Forias hållbarhetschef Kristina van Tartwijk.

Foria har valt att kompensera via biomassakraftverket Sri Balaji i Indien. Vi på Tricorona Climate Partner är stolta över samarbetet med Foria och hoppas att såväl privatpersoner som företag skall välja just Foria till sin grusleverantör. 

Vill ni också börja jobba med klimatet? 

Sv En