fbpx

Natur & Kultur ska bli Sveriges första klimatneutrala förlag

Natur & Kultur har i flera år arbetat med att minska sin klimatpåverkan och klimatkompenserar för utsläpp med hjälp av oss på Tricorona Climate Partner.

Natur & Kultur har sedan 2015 beräknat klimatpåverkan från verksamheten, arbetat med att reducera utsläppen och klimatkompenserat för kvarvarande utsläpp. Nu år 2020 tar Natur & Kultur klivet till att bli Sveriges första klimatneutrala förlag tillsammans med oss på Tricorona Climate Partner!

Jorden är på väg mot tre graders uppvärmning och utsläppen minskar inte alls i tillräcklig takt, vare sig i Sverige eller globalt. Alla sektorer behöver bidra till att lösa klimatkrisen och Natur & Kultur vill leda omställningen i förlagsbranschen, säger Per Almgren, vd för Natur & Kultur.

Den standard som idag finns för klimatneutrala verksamheter heter PAS 2060 och Natur & Kultur följer givetvis denna för sin klimatneutralitet. Den rapport som styrker Natur & Kulturs klimatneutralitet kommer även att finnas tillgänglig publikt vilket standarden också kräver.

Läs mer om Natur & Kulturs klimatarbete. 

Vill ni också bli klimatneutrala?