fbpx
Välj en sida

Så går det för Sri Balaji under pandemin

Vi har kontaktat klimatkompensationsprojektet Sri Balaji för att höra hur det går för de anställda och anläggningen under covid-19.

Biomassakraftverket Sri Balaji ligger i delstaten Andhra Pradesh i östra Indien. Tack vare elektriciteten som genereras där får över 100 000 indiska hushåll tillgång till förnybar energi varje år. Biomassan kommer från jordbrukare i området som tack varje projektet får en extra inkomstkälla.

Med tanke på den smittsamma karaktären hos coronapandemin var det viktigt att se till att sjukdomen inte sprider sig, varken i grannskapet och de närliggande samhällena eller på anläggningen. Det handlar både om socialt ansvar, men är även väsentligt att hålla smittan nere i samhällena eftersom vår anläggningspersonal bor i dessa grannskap och samhällen och därför skulle en stor smittspridning påverka hela anläggningsverksamheten.

För att säkerställa att verksamheten och produktionen inte hämmas har vi tagit några CSR-initiativ för ätt försöka hindra smittspridningen. Även om dessa initiativ togs i samarbete med de lokala departementen, har vår egen ledning även skapat ytterligare riktlinjer för personalen.

– Murali Krishnamn Raju, Senior Manager på Sri Balaji

Några saker som implementerats på biomassakraftverket är:

  • Dagliga informationsmöten om status och åtgärder för att minska smittspridning
  • De anställda ska använda Aarogya Setu-appen¹
  • Handdesinfektionsmedel finns tillgängligt för alla
  • Daglig kontroll av de anställdas kroppstemperaturer
  • Personlig skyddsutrustning för personalen

¹Aarogya Setu är en indisk mobilapp som använder kontaktspårning för att registrera detaljer om personer användaren kan ha kommit i kontakt med under sin dag. Om någon av personerna vid en senare tidpunkt testar positivt för COVID-19 blir användaren omedelbart informerad om detta och får en medicinsk undersökning i förebyggande syfte.

Vill du veta mer om det här projektet? 

Sv En