fbpx
Välj en sida

Barangay

Vindenergi

Typ av projekt

Vindenergi

Certifiering

Gold Standard VER

CO₂e reduktion

149 445 ton CO₂e per år

Projektnummer

Gold Standard ID: GS2691

Grön elproduktion i Filippinerna

Barangay är en unik vindkraftspark med 27 vindturbiner i Pagudpud på norra delen av ön Luzon. Fossila bränslen står för mer än 70% av energin i Filippinerna där även 12% av invånarna saknar tillgång till el. Barangay är en av de första förnybara energiprojekten i landet och syftar till att minska landets beroende av importerade miljöskadliga bränslen.

Ton CO2e per år

Användandet av förnybar energi från Barangay reducerar årligen CO2e-utsläppen med ca. 149 445 ton. Barangay är certifierat både som VER-projekt och Gold Standard.

Nya jobb

För invånarna  i Pagudpud, Bangui, Burgos, Pasuquin och Bacarra anordnas försörjningsutbildning där gödsel och frön doneras för att ge bättre förutsättningar för odling och därmed försörjning. Över 400 invånare har nu fått jobb tack vare projektet.

Hektar träd återplanterade

Projektet har ett eget CSR-program för att stödja kommunerna och samhället i provinsen Illocos Norte och Laoag stad till hållbar utveckling. 350 000 Agoho plantor har planterats, träd på 50 hektar har återplanterats i området Brgys och projektet delar årligen ut högskolestipendium till ungdomar i området.

Certifieringar & globala mål

Finansiera projektet

Fler projekt

Sv En