fbpx

Om oss

Vi har funnits med i branschen länge – faktiskt ända sedan 2006! Då hade vi betydligt färre konkurrenter än i dagsläget. Vi är ett syftesdrivet företag; vårt syfte är att hjälpa företag att reducera sin klimatpåverkan så att vi kan nå 1,5-gradersmålet. Självklart hoppas vi att ni vill hänga med oss på resan!

Det vi kan hjälpa er med är beräkning av er klimatpåverkan, strategi för att reducera den, försäljning av klimatkompensation och kommunikation kring de initiativ ni tagit inom klimatområdet. Vi anordnar även utbildningar så att ni själva kan räkna på er klimatpåverkan eller lära er mer om klimatarbete på företaget.

Utöver det egenutvecklade klimatkompensationsprojekt vi erbjuder har vi ett flertal samarbeten med globala projektutvecklare. Alla våra klimatkompensationsprojekt är noggrant utvalda – vi vill ju bara erbjuda det bästa för våra kunder.

Medarbetare

Christian Patay

Christian Patay

VD

Civilingengör från KTH med erfarenhet som miljökonsult. Träning och långdistanstriathlon är en stor passion, liksom skrota runt på landet och att mysa med familjen.

christian.patay@tricorona.se

Joel Nord

Joel Nord

Analyschef

Master i geografi och jobbat i ett forskningsprojekt om bl.a. miljöförändringar och biodling. Håller på med biodling och jäser saker, till exempel kombucha och surkål. En fena på squash.

joel.nord@tricorona.se

Sofia Öberg

Sofia Öberg

Klimatanalytiker

Master i miljövetenskap. Är den givna lek- och underhållningsansvariga på festen. Äter gärna godis och läser böcker om klimatet, gillar även quiz och skidåkning.

sofia@tricorona.se

Sara Rydenstrand

Sara Rydenstrand

Client Relations Manager

Magister i miljö- och hälsoskydd, tidigare hållbarhetskonsult. Gillar naturen och drömmer om en hund. Tidigare gymnast med förkärlek till crossfitinspirerade pass där man nästan vill kräkas.

sara@tricorona.se

Annika Skaaret

Annika Skaaret

vik. Marknadsansvarig

Media- och fotografutbildad med en kandidat i internationella relationer. Målar akryl och lyssnar på skräckpoddar eller lär sig om skogsbruk på fritiden. Har en hund och pratar gärna om den.

annika@tricorona.se

Adam Nordqvist

Adam Nordqvist

Webmaster

IT-utbildad med erfarenhet av marknadsföring och webbutveckling. Gillar styrketräning och racketsporter, framför allt pingis och squash, och brädspel. Anordnar gärna spelkvällar i Catan eller TP.

adam@klimatkompensera.se

Tilda Winter

Tilda Winter

Marknadsansvarig (föräldrarledig)

Dubbelkandidat i marknadskommunikation och psykologi. Gillar yoga, både att praktisera och instruera. Åker gärna på yogaretreats eller kör ett yogapass på lunchrasten.

info@tricorona.se

Vill du också vara en del av vårt team?

Just nu anställer vi! Se våra lediga tjänster.

Styrelse

Susanne Haefeli-Hestvik

Susanne Haefeli-Hestvik

Ordförande

Hjälpt andra att minska sin klimatpåverkan hela arbetslivet. Livsmottot ”Ta inte dig själv på för stort allvar, ta andras ord med en nypa salt och ha alltid glimten i ögat” kommer från gammelmormor.

Mattias Goldmann

Mattias Goldmann

Ledamot

Korad till Mäktigast i Hållbarhetssverige och dubbad till riddare av franska regeringen för sitt klimatarbete. Mattias har satt sitt tydliga avtryck i hållbarhetsvärlden.

Katarina Grapengiesser

Katarina Grapengiesser

Ledamot

Arbetat med hållbarhet, digitalisering och internationalisering i stora företag. Arbetar gärna med händerna och grottar ner sig i renoveringskunskap kring färger och tidsperioder.
Johanna Strinnvik

Johanna Strinnvik

Ledamot

Entreprenören som har gjort det mesta inom reklam, produktion och marknadsföring. Får kraft, inspiration och idéer av konsten och en vandring i naturen. Följer utvecklingen av ny teknik för att lösa klimatutmaningarna.

Vårt eget klimatarbete

Självklart beräknar vi även vår egen klimatpåverkan och jobbar ständigt för att minska den. Då vi är ett kontorsbaserat företag med få tjänsteresor har vi en relativt liten klimatpåverkan. Vi som jobbar här drivs av ett starkt hållbarhetsintresse och har som ambition att inte bara inspirera till ett mer hållbart samhälle på jobbet utan även privat.

Vi har även satt ett Science Based Target som vi fått godkänt. Vi åtar oss att reducera våra växthusgasutsläpp med 50 % till år 2030 jämfört med 2018 års utsläpp. Vidare åtar vi oss även att mäta och reducera våra scope 3-utsläpp.  

Vår klimatpåverkan i ton CO2e per kategori: 

Tillsammans med våra kunder har vi bidragit till att förhindra växthusgasutsläpp av mer än en miljon ton CO2e sedan vi började 2006. Det tycker vi är fantastiskt!

Miljömässig hållbarhet

Vår vision är att alla företag tar sitt klimatansvar. Vi är och måste vara ett föredöme i klimatfrågan och alla våra affärsmässiga beslut tas med klimatnyttan i åtanke. Vårt kontor är helt papperslöst, alla måltider är vegetariska och kan vi inte resa kommunalt till ett kundmöte tar vi tåget eller hyr elbil. Vi har placerat vårt kontor i närheten av kollektivtrafik för att underlätta för våra anställda att resa med låg klimatpåverkan.

Ekonomisk hållbarhet

Vårt syfte är att hjälpa företag minska sin klimatpåverkan. Det gör vi effektivast genom att vara ett aktiebolag, vi behöver vara ett ekonomiskt hållbart företag för att vi ska fortsätta vara framgångsrika inom vårt område. Vi har en målsättning att varje år öka i omsättning. Ett positivt resultat är en vital förutsättning för vår fortlevnad och därför även vår förmåga att skapa klimatnytta. Vi avsätter även 5 procent av vår årliga vinst till olika välgörenhetsprojekt.

Vi tror på marknadsekonomins krafter som en stor del av lösningen på klimatkrisen. Om vi kan skapa affärsnytta hos våra kunder kan vi tillsammans skapa klimatnytta. Majoriteten av våra kunder är vinstdrivande och det är därför viktigt för oss att kunna framhålla de många och betydande affärsnyttor som finns i att bedriva ett trovärdigt klimatarbete.

Levererad klimatnytta i relation till omsättning och resultat

Tricorona-koncernens tidigare historia

Tricorna Climate Partner AB (TCP) har delvis sitt ursprung i gruvindustrin då moderbolaget Tricorona grundades 1988 som Wermlands Guldbrytning AB. 1996 bytte man namn till Tricorona Mineral AB för att sedan i början av 2000-talet även byta företagsledning och företagets inriktning byttes till mäkling av el- och utsläppsrätter. TCP startades 2006 och då som ett dotterbolag till koncernen Tricorona. Koncernen har aldrig haft intresse av eller för avsikt att bedriva gruvverksamhet. Att TCP trots ursprunget från en koncern inom mineralverksamhet lyckats starta en verksamhet som dagligen levererar klimatnytta tillsammans med våra kunder är något vi är mycket stolta över!

Koncernen Tricorona har under sina tidigare år varit med och utvecklat fler än 160 CDM-godkända klimatkompensationsprojekt som bidragit till en utveckling och tekniköverföring av bland annat vindkraft i Kina. Ett av projekten som levererar förnybar energi från biomassa har på egen hand reducerat mer än 330 000 ton CO2e. Idag utvecklar inte koncernen några nya klimatkompensationsprojekt utan förvaltar och återförsäljer certifierade projekt.

Ägande

Tricorona Climate Partner AB har sitt säte i Sverige, drivs från Sverige och betalar skatt i Sverige.

Sedan det första verksamhetsåret 2006 har TCP varit ett dotterbolag inom Tricorona-koncernen. Under hösten 2015 minskade moderbolaget Tricorona AB sitt innehav i TCP som ett led i att stärka bolagets oberoende. Tricorona AB kvarstår idag som en minoritetsägare (30 %).  TCP ägs därmed till 70 % av VD, medarbetare, styrelse och privatpersoner som är engagerade i klimatfrågan.

En grundfilosofi kring ägandet är att seniora medarbetare erbjuds att bli delägare.

Minoritetsägaren Tricorona AB är en internationell aktör som har haft dotterbolag i flertalet länder där koncernens intäkter till största del genererats utomlands. Tricorona AB ägs av Strofosene Ltd som är registrerad i Cypern.

Har du några frågor om Tricorona är du välkommen att höra av dig på info@tricorona.se

Vill du veta mer om oss?