fbpx
Välj en sida

Om oss

Vi drivs av en tro att företag kan förbättra världen genom sitt klimatarbete och samtidigt öka lönsamheten! Vi grundades 2006 och är ett syftesdrivet företag. Vårt syfte är att hjälpa företag att minska och hantera sin klimatpåverkan så att världen kan nå Parisavtalets klimatmål.

Vårt löfte

Vi är affärsmässiga, effektiva och maximerar affärsnyttan för er som kund. Som experter inom klimatområdet ska ni känna er trygga med att vi alltid är uppdaterade och arbetar med vedertagna globala standarder och ramverk. Vi levererar endast högkvalitativa klimatkompensationsprojekt med robusta certifieringar.

Vi tar ert uppdrag på största allvar, levererar alltid kvalitet och håller tidsplan. Genom att samarbeta med oss har ni en klimatpartner som vill er och planetens bästa.

Vi hoppas att ni vill följa med oss på resan!

års erfarenhet

anställda

kunder

miljoner ton CO2 reducerat

Medarbetare

Joel Nord

Joel Nord

Chief Climate Analyst

Master i geografi och jobbat i ett forskningsprojekt om bl.a. miljöförändringar och biodling. Håller på med biodling och jäser saker, till exempel kombucha och surkål. En fena på squash.

Boka möte med mig
joel.nord@tricorona.se
Malin Ahlbom

Malin Ahlbom

Climate Impact Analyst

Civilingenjör med master i kemiteknik för energi och miljö. Gillar växter som matchar inredningen, att testa nya hobbies samt att laga egenplockad och egenodlad mat. Kan göra Dirty Dancing-lyftet. 

Boka möte med mig
malin@tricorona.se
Sara Rydenstrand

Sara Rydenstrand

Climate Impact Analyst

Magister i miljö- och hälsoskydd, tidigare hållbarhetskonsult. Gillar naturen och drömmer om en hund. Tidigare gymnast med förkärlek till crossfitinspirerade pass där man nästan vill kräkas.

Boka möte med mig
sara@tricorona.se

Annelie Erlingstam

Annelie Erlingstam

Climate Impact Analyst

Civilingenjörsexamen med inriktning miljösystem. Tycker om att läsa fängslande böcker, jogga i naturen och att laga och äta god mat till bra musik. Riktigt bra på tennisbanan.

Boka möte med mig
annelie@tricorona.se

David Lindén

David Lindén

LCA Expert

Civilingenjör från KTH med erfarenhet av livscykelanalys (LCA) och klimatberäkningar. Gillar att spela tennis, golfa och klättra. Naturbegåvning på längdskidor – ut på tur aldrig sur.

Boka möte med mig
david@tricorona.se

Tilda Winter

Tilda Winter

Chief Marketing Manager

Dubbelkandidat i marknadskommunikation och psykologi. Gillar yoga, både att praktisera och instruera. Varvar stadsliv med lugnare tempo på landet. Badar i alla väder.  

Boka möte med mig
tilda.winter@tricorona.se
Adam Nordqvist

Adam Nordqvist

Webmaster

IT-utbildad med erfarenhet av marknadsföring och webbutveckling. Gillar styrketräning och racketsporter, framför allt pingis och squash, och brädspel. Anordnar gärna spelkvällar.

adam@klimatkompensera.se

Lisen Edwardsson

Lisen Edwardsson

Marketing Coordinator

Kandidatexamen i modevetenskap med erfarenhet från second hand-branschen. Arrangerar gärna middagar med vänner och dansar lindy hop till tonerna av svängig jazz.

lisen@tricorona.se

Christian Patay

Christian Patay

CEO

Civilingengör från KTH med erfarenhet som miljökonsult. Träning och långdistanstriathlon är en stor passion, liksom skrota runt på landet och att mysa med familjen.

Boka möte med mig
christian.patay@tricorona.se

Annika Skaaret

Annika Skaaret

Föräldraledig

Media- och fotografutbildad med en kandidat i internationella relationer. Målar akryl och lyssnar på skräckpoddar eller lär sig om skogsbruk på fritiden. Har en hund och pratar gärna om den.

Vill du också vara en del av vårt team?

 

Vi letar alltid efter drivna och effektiva personer med hjärtat på rätt ställe.

Skicka gärna in en öppen ansökan.

Styrelse

Fredrik Bentlinger

Fredrik Bentlinger

Ordförande

Richard Törnblom

Richard Törnblom

Ledamot

Christian Patay

Christian Patay

Styrelsesuppleant

Vårt klimatarbete

Självklart beräknar vi vår klimatpåverkan och arbetar ständigt för att minska den. Då vi är ett kontorsbaserat företag med ytterst få tjänsteresor har vi en relativt sett en liten klimatpåverkan. Vi som arbetar här drivs av ett starkt hållbarhetsintresse och har som ambition att inte bara inspirera till ett mer hållbart samhälle på jobbet utan även privat.

Vi har även satt ett Science Based Target som vi fått godkänt. Vi åtar oss att reducera våra växthusgasutsläpp med 50 % till år 2030 jämfört med 2018 års utsläpp. Vidare åtar vi oss även att mäta och reducera våra scope 3-utsläpp.  

Läs gärna vår klimatredovisning för 2021:

TCP 2018-2021

Vår klimatpåverkan i ton CO2e per kategori.

Tillsammans med våra kunder har vi bidragit till att förhindra växthusgasutsläpp av mer än en miljon ton CO2e sedan vi började 2006. Det tycker vi är fantastiskt!

Miljömässig hållbarhet

Vi är, och måste vara ett föredöme i klimatfrågan och alla våra affärsmässiga beslut tas med stor klimatnyttan i åtanke. Vårt kontor är helt papperslöst, alla måltider är vegetariska och kan vi inte resa kommunalt till ett kundmöte tar vi tåget eller hyr elbil. Vi har placerat vårt kontor i närheten av kollektivtrafik för att underlätta för våra anställda att resa med låg klimatpåverkan.

Ekonomisk hållbarhet

Vårt syfte är att hjälpa företag minska sin klimatpåverkan. Det gör vi effektivast genom att vara ett aktiebolag, vi behöver vara ett ekonomiskt hållbart företag för att vi ska fortsätta vara framgångsrika inom vårt område. Vi har en målsättning att varje år öka i omsättning. Ett positivt resultat är en vital förutsättning för vår fortlevnad och därför även vår förmåga att skapa klimatnytta. Vi avsätter även 5 procent av vår årliga vinst till olika välgörenhetsprojekt.

Vi tror på marknadsekonomins krafter som en stor del av lösningen på klimatkrisen. Om vi kan skapa affärsnytta hos våra kunder kan vi tillsammans skapa klimatnytta. Majoriteten av våra kunder är vinstdrivande och det är därför viktigt för oss att kunna framhålla de många och betydande affärsnyttor som finns i att bedriva ett trovärdigt klimatarbete.

Ekonomisk hållbarhet 2021

Levererad klimatnytta i relation till omsättning och resultat

Ägande

I december 2021 förändrades ägandet av Tricorona Climate Partner AB. Tricorona AB som sedan 2006 varit den största ägaren, köptes ut av VD, medarbetare och finansiärer – som ingår i den nya styrelsen.  Ägandet av TCP sker till 100% genom Atmoz AB som har sitt säte i Sverige. Tricorona Climate Partner AB ingår därmed inte längre i Tricorona-koncernen.

Vill du veta mer om oss?

Sv En